Skip to main content

Podzimní dílna a příprava občerstvení

V úterý, 18. října, se v naší třídě uskutečnila podzimní dílna. Všude vonělo listí, kaštany, bukvice, dýně a další přírodniny, které jsme s dětmi nasbírali v praku nebo je donesli rodiče, aby mohli společně se svými dětmi vytvořit skřítka Podzimníčka.

Vonělo tu i něco jiného – od rána děti, pod dozorem učitelek a školní asistentky, loupaly, strouhaly, mačkaly, sypaly, míchaly a mazaly různé druhy pomazánek a jablkový štrůdl, který nám paní kuchařky upekly v troubě. Děti tak připravily pro odpolední hosty pohoštění.

Účast rodičů byla hojná, děti si připravily krátký hudební program a zatančily s barevnými stuhami. Všichni se posilnili pomazánkami (Celerová, Mrkvová, Pažitková, Ředkvičková, Řepová),  namazanými dětmi na čerstvé tmavé večce, štrůdlem (který byl snědený v mžiku) a dali se do tvoření z přírodnin.

Vzniklo spoustu rozmanitých dekorací a všichni si společně strávený čas užili.

Protože pomazánky zbyly, příští den si děti, při dopolední svačině, vybraly pomazánku a natřely ji na rohlíky pro sebe a donesly ochutnat i ostatním dospělým ve školce.

Děti si zkusily a zažily, kolik práce dá výroba jídla (pomazánky, štrůdlu), s celým pracovním procesem a že „bez práce nejsou koláče“. V dětech jsme rozvíjeli samostatnost, trpělivost a vytrvalost. 🙂